Browar Czarnków

Konstancin to symbol dobrego smaku.

Konstancin od lat zdobywa swoich fanów dzięki poczuciu dobrego smaku. Od lat 90-tych ubiegłego stulecia , kiedy powstał browar w Oborach pod Konstancinem, marka Konstancin toruje sobie drogę dzięki ciekawym i innowacyjnym piwom podanym klientowi w sposób akceptowalny zarówno przez koneserów, jak i początkujących piwoszy.

Z jednej piwa pod marka Konstancin zdobywają najwyższe trofea na konkursach i festiwalach piwnych – z drugiej strony dostępne są w szerokiej dystrybucji.

Dobry gust marki KONSTANCIN dostrzegają zarówno sędziowie piwni – krajowi i międzynarodowi , jak i zwykli śmiertelnicy.

Ostatnie 2 znaczące nagrody dla Konstancina

- brąz zdobyty w Walencjii w 2017 dla Konstancin Porter na konkursie Monde Selection.

- brąz zdobyty na KPR ( Konkurs Piw Rzemieślniczych ) w Poznaniu w 2017 – dla Konstancin IPA.

W portfelu marki znajdziemy klasyczne receptury z Browaru Konstancin , pochodzące z lat 90tych

- Pszeniczne, Żytnie, Dawne, Z Dębowej Beczki

Oraz piwa nowofalowe, warzone obecnie w Kamionce pod okiem piwowara Andrzeja Kryczki

- IPA, APA, Cranberry IPA, Witbier, American Lager, Stout, Porter.

Od marca 2018 dla Konstancina warzą polskie sławy piwowarstwa domowego (Dorota Chrapek) i kraftowego (Michał Kopik, Artur Karpiński).

Konstancin Pszeniczne

Złoty Medal:

Chmielaki Krasnostawskie 2012 w kategorii Piwa Pszeniczne

Treściwe piwo na bazie słodów pszenicznych i jęczmiennych. Drożdże górnej fermentacji nadają mu orzeźwiającej kwaskowatości i podkreślają charakterystyczne cytrynowo-bananowe nuty.

Drożdżowy osad na dnie butelki jest zjawiskiem prawidłowym i charakterystycznym dla tego gatunku.

Zawartość alkoholu: 5,3% obj.

Składniki: woda, słód jasny pilzneński, pszeniczny, chmiel, drożdże

Konstancin Milk Stout Owsiany

Ciemne, gęste piwo typu milk stout. Urzeka aksamitną fakturą, kremową pianą i delikatnie zarysowaną goryczką. Charakteru nadają mu wyraźnie wyczuwalne nuty czekoladowe oraz aromat palonego ziarna, uzyskany dzięki unikalnej kompozycji ciemnych słodów i palonego jęczmienia.

Zawartość alkoholu: 6,2% obj.

Składniki: woda, słód PALE ALE, jasny pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy, chmiel, drożdże

Ipa India Pale Ale Jasne Pełne

Obficie chmielone piwo z intensywną, ale jednocześnie łagodną goryczką, długo utrzymującą się na języku. Poza wyraźnym, chmielowym aromatem w smaku pojawiają się nuty owocowe – to za sprawą amerykańskich odmian chmielu, oraz dzięki zastosowaniu odrobiny słodu pszenicznego.

Zawartość alkoholu: 8% obj.

Składniki: woda, słody Pale Ale, monachijski, karmelowy jasny, pszeniczny, chmiele Citra, Mosaic, Chinook, drożdże

Konstancin APA AMERICAN PALE ALE

Nowe Konstancin APA to piwo górnej fermentacji, bazujące na amerykańskich odmianach chmielu: Amarillo, Ekuanot oraz Cascade.

Chmiel Ekuanot posiada przebogaty aromat owoców tropikalnych, cytrusowych, kwiatów oraz ziół.

Nasze piwo powstało z czterech słodów: pilzeńskiego, monachijskiego, pale ale, pszenicznego.

Nadają one zdecydowanie orzeźwiającego charakteru.

Piwo nasze za sprawą owocowego oblicza oraz przyjemnie zaakcentowanej goryczki daje powiew świeżości oraz lekkości, tworząc nową i niebanalną wartość w rodzinie piw Konstancin.

Receptura: Andrzej Kryczka.

Zawartość alkoholu: 5,6% obj.

Ekstrakt: 12,5° Blg.

Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, amerykańskie chmiele: Amarillo, Sascade i Eukanot, drożdże górnej fermentacji

Konstancin Porter

Delikatny i aksamitny w smaku, z wyrazistą śliwką. Arcydzieło Andrzeja Kryczki - piwowara domowego i głównego piwowara naszego browaru.

Piwo nagrodzone w Brukseli na konkursie MONDE SELECTION.

Zawartość alkoholu: 8,3% obj.

Ekstrakt: 24% wag.

Składniki: woda, słody jęczmienne, jęczmień prażony, drożdże, chmiele

Konstancin Witbier

Witbier - tradycyjne, belgijskie piwo pszeniczne zwane również biere blanche (białe piwo). Witbier jest warzony metodą górnej fermentacji i niefiltrowany.

Andrzej Kryczka dodał do swojego pszenicznego kolendry, wzbogacając naturalne cytrusowe i bananowe nuty, uzyskując przez to wyjątkowy aromat.

Osad drożdżowy na dnie butelki jest charakterystyczny dla tego stylu piwnego.

Zawartość alkoholu: 5,3% obj.

Ekstrakt: 12,1% wag.

Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże, dodatki: kolendra

Konstancin Cranberry IPA

IPA to intensywnie chmielone piwo z łagodna goryczka. Słód pszeniczny w zasypie oraz amerykanskie odmiany chmielu dodaja piwu nut owocowych.

Cranberry IPA zawdziecza swój wyjatkowy aromat i smak autorskiej recepturze Andrzeja Kryczki. Sok zurawinowy z dodatkiem 7 ziół daje zaskakujace słodko-gorzkie połaczenie.

Zawartość alkoholu: 5% obj.

Ekstrakt: 15,5% wag.

Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny ,chmiel, drożdże, dodatki: sok żurawinowy z dodatkiem 7 ziół, aromat

Aby wejść na stronę,
potwierdź, że jesteś osobą pełnoletnią.