Naturalny proces warzenia to dla nas proces w którym używamy w zasypie jedynie produktów słodowanych, nie używamy enzymów żeby przyspieszać proces ani żadnych utrwalaczy , żeby przedłużyć termin ważności. Nasycenie dwutlenkiem wegla jest również naturalne – a więc jest go tyle, ile wytworzą drożdże w procesie fermentacji - i ani jednego bąbelka więcej – nie dogazowujemy naszego piwa.
Tak właśnie powstaje Izerskie Jasne Naturalne. W zasypie w 100% słód jasny jęczmienny, 2 polskie chmiele, dolna fermentacja w otwartych kadziach. Naturalne piwo – jak naturalna jest uroda Gór Izerskich.
Marka stworzona przed laty w schronisku Orle k Jakuszyc w Górach Izerskich. Do dzisiaj z dumą zaopatrujemy sudeckich gastronomów i detalistów w znakomite, naturalnie warzone piwo.
Zawartość alkoholu: 5,6% obj.
Składniki: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże