Browar Czarnków

Izerskie Jasne Naturalne

Naturalny proces warzenia to dla nas proces w którym używamy w zasypie jedynie produktów słodowanych, nie używamy enzymów żeby przyspieszać proces ani żadnych utrwalaczy , żeby przedłużyć termin ważności. Nasycenie dwutlenkiem wegla jest również naturalne – a więc jest go tyle, ile wytworzą drożdże w procesie fermentacji - i ani jednego bąbelka więcej – nie dogazowujemy naszego piwa.

Tak właśnie powstaje Izerskie Jasne Naturalne. W zasypie w 100% słód jasny jęczmienny, 2 polskie chmiele, dolna fermentacja w otwartych kadziach. Naturalne piwo – jak naturalna jest uroda Gór Izerskich.

Marka stworzona przed laty w schronisku Orle k Jakuszyc w Górach Izerskich. Do dzisiaj z dumą zaopatrujemy sudeckich gastronomów i detalistów w znakomite, naturalnie warzone piwo.

Zawartość alkoholu: 5,6% obj.

Składniki: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże

WALOŃSKIE CIEMNE Naturalne

Ciemne piwo zawdzięcza swoja barwę słodowi karmelowemu – jednemu z trzech słodów uzytych w zasypie tego piwo , obok pilzneńskiego i monachijskiego – oraz karmelowi dodanemu w procesie gotowania. Krmel daje nie tylko ciemna barwe, ale tez słodycz. Słodycz dopełnia naturalny cukier buraczany dosypany na warzelni.

Naturalne piwo warzone i fermentowane jest w sposób naturalny – bez przyspieszania procesu i bez utrwalania produktu – poza pasteryzacją. Naturalne nasycenie oznacza , że nie ma w nim zbędnych bąbelków – tylko te, które wytworzyły drożdże w procesie fermentacji.

Walonskie powstało przed laty w Sudetach dla uczczenia Walonów , którzy jako pierwsi w średniowieczu odkryli te góry dla nas, wyznaczając w nich pierwsze szlaki.

Zawartość alkoholu: 5,6% obj.

Składniki: woda, słód karmelowy, pilzneński i monachijski, cukier buraczany, chmiel

Aby wejść na stronę,
potwierdź, że jesteś osobą pełnoletnią.